Tingali heula ka jero landmark York Clifford Tower nalika kamar anu leungit dibuka deui saatos perobihan ageung £ 5m

Salah sahiji landmark anu paling kasohor di Yorkshire bakal dibuka deui ka umum bulan payun saatos ngarobih £ 5 juta.
York's Clifford Tower dibuka deui dina April 2 sanggeus hiji renovasi éksténsif, muka dua kamar leungit pikeun kahiji kalina dina centuries.The 800 taun munara ancur ku seuneu dina 1684 sarta tetep hiji cangkang kosong ti saprak éta.
Tapi dina bulan Nopémber 2020, bénténg anu diwangun pikeun Henry III (1216-1272) dina situs kastil Norman Mott sateuacana ditutup pikeun proyék renovasi panggedéna anu kantos dilakukeun. pikeun nyieun platform nempoan jeung walkways ditunda.
Karya maranéhanana hartina Clifford urang Tower aya dina bentuk pangalusna na dina abad tur bisa ditempo ti sudut anyar. hateupna boga platform kai lega kalawan pintonan panorama York sarta saung interior munara.
Dua tangga spiral asli benteng - teu tiasa diaksés salami abad - dianggo deui, sedengkeun kapel munara anu dipugar sawaréh sayogi pikeun kahiji kalina saprak kahuruan taun 1684.
papakéan pribadi Raja Henry III urang sorangan oge kahiji dina 338 taun. Toilet raja bisa flushed - ampir unheard of dina abad ka-13 - sarta aya lomari témbok keur toiletries Henry urang.
Dina dasar 55 léngkah anu kasohor nuju ka bénténg nyaéta monumen énggal pikeun urang Yahudi York anu dibantai ku mob dina 1190. Unggal 20 léngkah di gigireun léngkah mangrupikeun tempat peristirahatan pikeun anu henteu tiasa naék Napas 55. .Aya ogé toilét modern jeung dapur leutik di lantai dasar.
Nalika Menara Clifford, anu mangrupikeun pusat pamaréntahan kalér dugi ka abad ka-17, mangrupikeun atraksi wisata anu populer, sémah mendakan diri kabeungharan ku kaayaan menara anu rusak sareng kurangna fitur pikeun dijelajah.
Jeremy Ashbee, lulugu kurator harta di Warisan Inggris, nyarios: "Menara Clifford mangrupikeun salah sahiji tempat anu urang tiasa nyarios luar biasa…
"Éta [boga] carita kalayan seueur eusi.Ieu carita anu kudu dicaritakeun, sarta kudu dicaritakeun kalawan merenah.”
Mr Ashbee nambihan: "Kami henteu ngan ukur hoyong ngawétkeun gedong anu luar biasa ieu, tapi kami ogé hoyong ngalaksanakeun kaadilan kana sajarah anu pikaresepeun sareng multifaceted."
Tahta Room: Toilét swasta Raja Henry III.The saluran sloping ka kénca ti "wewengkon aktif" nyaeta dimana aliran cai washes runtah jauh.
Emilia Roberton, 11, nyoarakeun tokoh bersejarah Eleanor dina pituduh audio anyar Clifford Tower


waktos pos: Apr-25-2022